Werving aan de hand van drijfveren

Als HR-professional of recruitment specialist is het jouw taak om mensen te werven die optimaal aansluiten bij de organisatie. Hoe kennis van de verschillende drijfveren je hierbij kan helpen ontdek je hier.


Zo werf je passende kandidaten aan de hand van drijfveren


Drijfveren zijn onze onderliggende passies en motivaties. Ze bepalen waarom we ons gedragen zoals we ons gedragen. Drijfveren spelen zich vaak af onder in de ijsberg, het is dus heel belangrijk om je bewust te zijn van wat je drijft! Waar jij energie van krijgt.


Voor een HR-professional is het belangrijk om kandidaten te vinden die niet alleen over de juiste kwalificaties en ervaring beschikken maar ook passen bij de bedrijfscultuur en diens doelen. Het kan voor een werknemer uitermate frustrerend zijn om een positie te bekleden waarin ze niet (voldoende) worden gestimuleerd in wat zij belangrijk vinden. Wanneer men hier tijdens het recruitmentproces al rekening mee houdt kan het kosten en tijd schelen. Simpelweg doordat direct de juiste mensen voor de juiste positie kunnen worden geselecteerd.


We onderscheiden 7 drijfveren waarvan er 4 van meer rationele aard zijn en drie emotioneel:


De 4 rationele drijfveren zijn:

Zakelijke drijfveer - Praktisch - Resultaatgericht

Politieke drijfveer - Leidend - Daadkrachtig

Ideële drijfveer - Methodisch - Gestructureerd

Intellectuele drijfveer - Analytisch - Leergierig


De 3 emotionele drijfveren zijn:

Esthetische drijfveer - Creatief - Gericht op harmonie

Individualistische drijfveer - Zelfstandig - Onafhankelijk

Sociale drijfveer - Behulpzaam - Mensgericht


Het begrijpen van de verschillende drijfveren kan jou helpen om een team samen te stellen dat gedreven is en met plezier zijn of haar werk kan uitoefenen. Inventariseer wat de drijfveren van het huidige personeel zijn. Wat maakt dat zij met plezier naar hun werk komen? Je kunt hierop inspelen tijdens de werving van je nieuwe personeel. 


Haal de juiste mensen voor jouw bedrijf in huis door kandidaten te kiezen met de drijfveren die passen bij jouw onderneming. Wanneer de werknemer zijn drijfveren kan naleven in zijn functie zal hij of zij een hogere betrokkenheid ervaren en energie krijgen van het werk in plaats van energie gaan lekken. 


Maak vandaag nog een gratis account aan voor je drijfverenanalyses en krijg inzicht in wat iemand drijft en motiveert.


Reactie plaatsen