Waarom DISC rapporten gebruiken?

Met de toename van online vacaturesites en zoekopdrachten voor banen is het een enorme uitdaging geworden voor bedrijven om gekwalificeerde en getalenteerde mensen te vinden (en te behouden). De opkomst van online vacaturesites heeft bijgedragen aan het creëren van een manier die beroepsbevolking in staat om gemakkelijk te blijven zoeken naar de volgende perfecte baan. Volgens de International Management Association zijn de gemiddelde opzeggingscijfers de afgelopen 10 jaar met meer dan 14 procent gestegen—en dat cijfer blijft stijgen.

Menselijk kapitaal

DISC rapporten gebruiken

Werkgevers kunnen deze trend tegengaan en tegelijkertijd tijd en geld besparen—door te kiezen voor het gebruik van online assessments om sollicitanten op nauwkeurige wijze te kwalificeren, “A” teams samen te stellen voor speciale projecten, mogelijke promoties vast te stellen, tekortkomingen in de communicatie te identificeren, en meer. Simpel gezegd kunnen kwalitatief hoogwaardige, wetenschappelijk onderbouwde online assessments ervoor zorgen dat een bedrijf de risico’s elimineert en tegelijkertijd haar grootste potentieel attribuut optimaliseert—menselijk kapitaal.

DISC-analyse: uniek en betrouwbaar

Assessments werken middels het meten van een breed scala aan criteria: intellectueel vermogen, drijfveren, vaardigheden en competenties, werkstijlen, persoonlijkheidskenmerken en persoonlijke waarden. Assessments zijn een eerste stap richting het tot stand brengen van een betrouwbaar inzicht in talenten binnen het bedrijfsleven.

De kracht van DISC

Bovendien geven onze assessments werknemers de mogelijkheid om iets over zichzelf te leren, met als doel ontwikkeling, persoonlijkheidsverrijking en het verbeteren van relaties op de werkvloer.

Geen goede of foute antwoorden

We bieden assessment tools waar geen sprake is van “goede” of “foute” antwoorden. Werknemers participeren vrijwillig omdat ze weten dat ze niet kunnen slagen of zakken. Een goed assessment is deels ontwikkeld voor het vergroten van het bewustzijn van de werknemers, met betrekking tot hun gedragsmatige neigingen in relatie tot hoe ze met anderen omgaan. Onze assessment systemen worden geleverd met ondersteunend materiaal en actieplannen om werknemers en managers te helpen positieve resultaten te maximaliseren.


Kwalitatief hoogwaardige assessments zijn aanpasbaar en in staat om het complete professionele spectrum te optimaliseren: klantenservice, professioneel, technisch, verkoop, management en directie. Het is belangrijk voor werknemers om de nodige vaardigheden te bezitten waarmee ze de houdingen en het gedrag kunnen tonen dat hen in staat stelt om succesvol te zijn in de uitvoering van hun functie.


De bedrijven die al tientallen jaren vertrouwen op onze assessments erkennen dat het krachtige hulpmiddelen zijn, en in staat zijn om de bedrijfscultuur en rendabiliteit buitengewoon snel te transformeren. 

Voordelen van onze assessments

  • Ongeëvenaarde nauwkeurigheid bij aanstelling en personeelsselectie
  • Hogere werknemersmoraal
  • Toegenomen productiviteit
  • Een verhoogd gevoel van welzijn onder werknemers
  • Minder personeelsverloop
  • Gereduceerde trainingskosten
  • Gereduceerde tijdsinvesteringen
  • Verbetering van de ‘bottom line’ als gevolg van betere klantenservice
  • Effectievere team building
  • Meer nauwkeurige promoties

Ook starten met assessments?