Page content

Hoe word ik gecertificeerd in drijfveren?

Certificering drijfveren
Wil je met de drijfveren analyse aan de slag in de praktijk? Volg dan onze drijfveren certificatie training.

Drijfveren vertellen ons WAAROM
De drijfveren analyse helpt respondenten om hun unieke drijfveren te ontdekken en te begrijpen. Hulp die goed van pas komt… want drijfveren zijn niet direct waarneembaar en spelen graag verstoppertje. En dat terwijl ze van grote invloed zijn op ons gedrag en onze acties. Ze vertellen ons namelijk WAAROM we bepaalde dingen doen en wat we belangrijk vinden in het leven.

Unieke drijfveren analyse
Rond je onze drijfveren certificatie training af, dan kun je samen met klanten op zoek naar hun drijfveren en motivatie. Daarvoor zet je onze unieke drijfveren analyse in. Uniek omdat de meeste analyses kijken naar zes dimensies en onze analyse naar zeven. En net dat beetje meer inzicht geeft je certificatie veel toegevoegde waarde. Daardoor ben je nog beter in staat om drijfveren te matchen met de juiste werkzaamheden en doelstellingen en laat je respondenten beter functioneren. Je geeft ze meer passie, energie, inspiratie en spirit!

Link naar programma

Wil je echt alles uit je certificering halen, volg dan ook onze DISC certificatie training. De DISC-analyse (hoe) en de Drijfveren-analyse (waarom) zijn namelijk ideale partners. Inzicht in beide analyses stelt je in staat een nog scherper beeld te krijgen van je klanten en medewerkers.

Link naar DISC certificering+afbeelding training JT


PROGRAMMA DRIJFVEREN CERTIFICATIE TRAINING
Het trainingsprogramma bestaat uit een aantal stappen:

 1. Neem de online assessment drijfveren af
 2. Volg de drijfveren E-learning training
 3. Neem deel aan de klassikale certificeringstraining
 4. Toegang tot het webinar voor het stellen van vragen en het krijgen van antwoorden (optioneel)

De klassikale training vindt plaats op diverse locaties in Nederland en België. Het is ook mogelijk om deze training incompany te volgen. Neem voor deze mogelijkheid contact met ons op: info@discbenelux.nl

Samenvatting drijfveren certificatie training:

 • Historie en theorie: wat zijn drijfveren?
 • De zeven verschillende dimensie/drijfveren:
  Esthetische, Zakelijke, Individualistische, Politieke, Sociale, Ideële, Intellectuele
 • Interpreteren van drijfveren-grafieken
 • De relatie tussen de verschillende drijfveren
 • Hoe drijfveren toe te passen in training en coaching?

Doelgroep:
Deze training is speciaal ontwikkeld voor iedereen die drijfveren toe wil passen in zijn werkveld:

 • Coaches
 • Trainers
 • Loopbaanbegeleiders
 • Managers
 • HR-managers
 • Adviseurs
 • Consultants
 • Werving- en selectiemedewerkers

Investering:
De investering voor deze training bedraagt €495,- (excl. btw). Dit is inclusief 5 gratis drijfveren-rapporten. Naast een aantal uren zelfstudie, bedraagt je tijdsinvestering een hele dag (exclusief reistijd). Na het afronden van het klassikale gedeelte, kun je meteen aan de slag met de drijfveren analyse.

Aanmelden:
Aanmelden voor deze training kan door een e-mail te sturen naar: info@discbenelux.nl.

Data klassikale training:
Onze certificeringstrainingen worden regelmatig gegeven. Neem voor de eerstvolgende data contact op met: info@discbenelux.nl.

De trainer:
Johan Trommelen, specialist en ervaringsdeskundige op het gebied van de Drijfveren-analyse. Als gecertificeerd Drijfveren-consultant weet hij het juiste accent op het individu te leggen. Zijn vlotte en open manier van kennis overbrengen, maken zijn trainingen toegankelijk en ongedwongen. In no-time voel je je op je gemak bij hem.

Johan weet waar hij over praat en zit snel met je op dezelfde golflengte. Voor Johan is iedereen gelijk en geeft hij je die aandacht die je écht verder brengt.

Over aandacht gesproken… Ook na de training en certificering blijft Johan je eerste en enige aanspreekpunt. Zo houden we de lijnen lekker kort en hoef jij ook niet stil te staan.